Xiaomi CyberDog robot, budućnost robotike predstavljena u Podgorici

Xiaomi CyberDog robot

Podgorica, Crna Gora, 22. jul 2022. – Upoznajte Xiaomi CyberDog robot -a. Kompanija Xiaomi organizovala je u Podgorici događaj na kome su novinari, fanovi, korisnici, ali i prolaznici imali priliku da upoznaju Xiaomi Cyberdog -a, četvoronožnog robota koji predstavlja najnovija dostignuća u robotici. U odličnoj atmosferi prisutni su imali priliku da se upoznaju sa brojnim komandama i naprednim funkcijama koje ovaj robot donosi, a koje javnost na ovim prostorima još uvijek rijetko ima priliku da vidi.

Prisutne su oduševile funkcije poput glasovnih komandi koje omogućavaju vlasniku Cyberdog robota da postavi riječi za buđenje ili jednostavno koristi prateću aplikaciju kao daljinski upravljač. Zahvaljujući ovim funkcijama, Xiaomi CyberDog je poput kućnog ljubimca nove generacije. Možete ga pozvati za najrazličitije zadatke, a opcije komunikacije su zaista mnogobrojne.

CyberDog je takođe razvijen sa bogatim eksternim interfejsima koji uključuju 3 porta tipa C i 1 HDMI port, tako da korisnici imaju slobodu da istražuju i integrišu širok spektar inovativnih i kreativnih hardverskih dodataka ili softverskih sistema, bilo da je u pitanju svijetlo za pretragu, panoramska kamera, kamera za kretanje, LiDAR ili više.

Hrabar korak u istraživanju tehnologije budućnosti

“Kompanija Xiaomi je napravila još jedan hrabar korak u istraživanju tehnologije budućnosti sa svojim CyberDog-om, robotom koji je inspirisan živim bićima. Ovo je samo još jedna potvrda toga da su inovacije nešto na čemu se zasniva naš uspijeh i jako mi je drago što imamo priliku da nevjerovatna tehnička dostignuća koja objedinjuju godine rada naših inženjera podijelimo sa najvjernijim fanovima u Podgorici i regionu”, izjavio je Bogdan Radenković, social media menadžer kompanije Xiaomi za region Balkana.

Xiaomi Cyberdog Robot Podgorica 1

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da se u Xiaomi Store-u predstave najnovija tehnološka dostignuća u Podgorici. Zajedno sa našim fanovima i kupcima, uživali smo u predstavljanju budućnosti.“ – izjavila je Natalija Mušura menadžerka prodaje i marketinga u kompaniji Venkon Technix, zvaničnom Xiaomi partneru u Crnoj Gori.

Lansiranje CyberDog-a rezultat je velikog rada i umijeća kompanije Xiaomi. CyberDog je kalibrisan sa Xiaomijevim interno razvijenim servo motorima koji robotu donose veliku brzinu i širok spektar pokreta. Sa maksimalnim izlaznim obrtnim momentom i brzinom rotacije do 32 N·m/220 o/min, CyberDog robot je u stanju da izvede niz pokreta velike brzine do 3,2 m/s i komplikovanih radnji kao što su preokreti unazad.

Xiaomi Cyberdog Robot Podgorica

Mozak CyberDog robota pokreće NVIDIA Jetson Xavier NX platforma, AI superkompjuter. Za svoje vlasnike, CyberDog bez problema obrađuje ogromne podatke koje skladišti u svom senzorskom sistemu.

Da bi u potpunosti oponašao žive organizme, CyberDog je opremljen sa 11 senzora visoke preciznosti koji daju trenutnu povratnu informaciju, koja mu pomaže da se kreće. Ovo uključuje senzore dodira, kamere, ultrazvučne senzore, GPS module i još mnogo toga, koji omogućuju CyberDog-u poboljšanu sposobnost da osjeti, analizira i komunicira sa okruženjem.

O kompaniji Xiaomi:

Korporacija Xiaomi je osnovana u aprilu 2010. godine i uvrštena u glavnu listu hongkonške berze 9. jula 2018. (1810.HK). Xiaomi je internet kompanija sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom.

S jednakim naglaskom na inovacije i kvalitet, Xiaomi kontinuirano slijedi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi nevjerovatne proizvode po fer cijeni kako bi svi na svijetu uživali u boljem životu putem inovativne tehnologije.

Od drugog kvartala 2021. Xiaomi je broj dva brend pametnih telefona na globalnom tržištu, uz vodeću svjetsku potrošačku IoT platformu sa 351,1 miliona pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, ne računajući pametne telefone i laptope. Xiaomi proizvodi su prisutni na više od 100 tržišta širom svijeta. U avgustu 2020. godine, kompanija se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mjesto, što je za 46 mjesta bolja pozicija u odnosu na prošlu godinu. Kompanija je takođe zauzela 7. mjesto među internet kompanijama na listi.

Xiaomi je sastavni dio Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa.

Za više informacija o kompaniji posetite https://blog.mi.com/en/.

Shopping Cart
Scroll to Top